Příběh Barči Levíčkové o propojení Shoptetu a Pohody

Příběh Barči Levíčkové z e-shopu MushGo o propojení Shoptetu a Pohody

Obrázky se nestihly načíst.
Prosím opakujte akci zachvilku.


Ráda bych se s vámi podělila o moji zkušenost s napojením Shoptet -> Pohoda -> Shoptet

Konečně mám po 3 letech funkční verzi, těším se, až na plno začnu využívat a více testovat! 😀

Na začátek ještě dodám - nemáme jen eshop, ale především stánkový prodej, takže Pohoda a data ve skladu pro mě jsou hodně důležité. Nemohu proto využívat pouze skladové hospodářství Shoptetu. (Řeším objednávky u dodavatelů, kdy musím spojovat jak prodeje na akcích ale i eshopové objednávky, stavy min, max atd.)

Pohodu jsem si pořídila cca 3 roky nazpět kvůli tomu, že ji tehdy Shopet avizoval jako jediný účetní systém, na který má napojení. Postupně jsem přešla z Jazz na Premium, dnes na síťovou verzi NET3 a platím za cloud, takže jde opravdu nemalé peníze (v přepočtu okolo 2 tisíc měsíčně, na trhu se dají najít i levnější řešení...)

Nekonečný boj, dlouhé chození okolo horké kaše. Na straně Pohody odpověď "obraťte se na svého poskytovatele eshopového řešení, ať vám to xml upraví, nebo my vám to uděláme za xxxx/h", na straně Shoptetu "v nápovědě je uvedeno vše, co v tomto případě lze či nelze přenášet."

Já jakožto negramotný člověk v xml, tak jsem nevěděla, jak se do toho propojení vloupat a zjistit co s tím. Navíc si uvědomuji, že každý máme úplně jiné požadavky a očekávání, co od tohoto propojení očekáváme. Tam kde já chci BEZ DPH tak vy třeba potřebujete S DPH a už je problém…

Bohužel jsem tehdy neznala nikoho chytrého, kdo by dokázal pomoci, na poradně bohužel bez reakce.. A tak jsem se smířila s tím, že prostě stavy na eshopu aktuální nebudou, nějak to hold přežijeme, ručně to občas aktualizujeme atd.

Pár měsíců zpátky na Dni otevřených dveří u unuo.cz (na téma PICKI a jak to u nich funguje) jsem měla tu čest se potkat s borcema z Dativery. Od té doby byla konečně naděje, že snad něco uděláme, prvně že zkusíme automatické importy, ty ale házeli nějaké chyby, tak jsme zkoušeli, zkoušeli a zkoušeli až jsme našli řešení. Já hlavně hledala způsob jak dostat jednoduše ceny se správným zaokrouhlením, se správným DPH a stavy skladu do Pohody a zase na Shoptet pouze stavy tak, aby mi to nerozhodilo ceny. Jmenovitě Karlovi Norskému, který se mnou poslední dva dny na telefonu a chatu byl hodiny a hodiny a vymýšlel jak lépe a jak vůbec toto realizovat! V životě jsem se nesetkala s takovouto ochotou se učit a učit druhé, pomáhat a vzdělávat, opakovat některé momenty jak pro blbce, takovýto přístup se vidí málokde.

Takže pokud vám propojení Shoptet -> Pohoda nějak zlobí – napište jim – borci z Dativery vám rádi pomůžou! I díky nim můžu být nadále spokojeným klientem Shoptetu a doporučovat jej, přestože je to stále jen „naše krabice“ tak za pomoci Karel se z „naší krabice“ povedlo udělat „více moji krabici“ 😀

Takže ještě jednou DÍKY Dativery a Karel Norský, za úžasnou spolupráci a za to, že můžu Shoptet využívat zase s úsměvem na tváři! 😀

Obrázky se nestihly načíst.
Prosím opakujte akci zachvilku.

Case study

- (7. 8. 2019)

Líbil se vám článek?

Nasdílejte ho svým přátelům na sociálních sítích.

Pinterest

Názory, připomínky a jiné komentáře

Zatím nikdo nic nenapsal. Buďte první :-).

Vložit nový komentář

Jsem programátor, horolezec a tak trochu FlexiBee fanatik :-).
Na CharlieBlogu sepisuji své nápady a poznatky už od roku 2006.

Powered by CharlieBlog Engine v2.3 - Login