FlexiBee pro vývojáře

Účetní software FlexiBee obsahuje programátorské rozhraní REST API, které umožňuje přístup (zápis i čtení) do většiny evidencí. Má ale vývojář tyto možnosti dostupné bez toho, aby musel něco platit? Odpověď zní ano!

demo.flexibee.eu

První a nejjednodušší možností, jak začít programovat nějakou aplikaci spolupracující s FlexiBee API, je testovací server demo.flexibee.eu. Není nutné nic instalovat ani nastavovat. Vše by mělo být připraveno k okamžitému použití.

Adresa serveru je demo.flexibee.eu. Komunikace je možná přes port 443 (https) a 5434 (port flexibee serveru). Přihlašovací údaje jsou také jednoduché. Jméno je winstrom a heslo je také winstrom.

Na tomto serveru jsou také založeny všechny typy firem, které FlexiBee nabízí. Je zde založena firma s podvojným účetnictvím i daňovou evidencí. Také je zde firma se slovenskou legislativou a ukázka neziskové a příspěvkové organizace.

K serveru je možné připojit se desktopovou aplikací. Tato možnost se hodí především v případě, kdy potřebujete zadat nějaká data, která zatím neexistují (přiřadit k určitému adresáři místa určení, naskladnit nějaké zboží,...).

Nedoporučuji ale na demo zadávat jakákoliv citlivá data. K těmto datům má přístup celý svět, takže nastavovat bankovnictví nebo zadávat zaměstnance není dobrý nápad 🙂.

Vývojářská licence

Další možností je požádat si o vývojářskou licenci. Tato licence je platná 3 měsíce a je možné ji nakonfigurovat přímo podle potřeb budoucích zákazníků.
Touto cestou získáte licenci pro on-premise instalace FlexiBee. Takže si u sebe nainstalujete FlexiBee, nahrajete získanou licenci a můžete začít programovat.

Ve všech dostupných variantách vývojářské licence (Basic, Business a Premium) je dostupné REST API pro čtení i zápis. Můžete tedy bez obav z FlexiBee data číst a také do něho zapisovat.

Vývojářská licence je plnohodnotnou licencí FlexiBee. Omezení jsou jen dvě. Licence je platná na 3 měsíce a některé tisky jsou znehodnoceny.
Pokud 3 měsíce nestačí, je možné si licenci prodloužit. Jen je potřeba kontaktovat obchodní oddělení na mailové adrese obchod@flexibee.eu a o prodloužení licence požádat.

Závěr

Pokud chcete testovat proti cloudové instalaci, je možné použít demo.flexibee.eu. Pro on-premise řešení je zase vývojářská licence.

Pokud vytváříte nějakou aplikaci, která má komunikovat s FlexiBee, doporučuji vyzkoušet si, zda funguje jak proti lokální instalaci, tak proti cloudu.

ABRA FlexiBee, REST API, Licence

- (13. 6. 2018)

Líbil se vám článek?

Nasdílejte ho svým přátelům na sociálních sítích.

Pinterest

Názory, připomínky a jiné komentáře

Zatím nikdo nic nenapsal. Buďte první :-).

Vložit nový komentář

Jsem programátor, horolezec a tak trochu FlexiBee fanatik :-).
Na CharlieBlogu sepisuji své nápady a poznatky už od roku 2006.

Powered by CharlieBlog Engine v2.3 - Login