Freelo - Víc než jen úkolovník

Jste součást většího týmu, freelancer nebo si jen potřebujete evidovat úkoly? Freelo je aplikace, která vám usnadní organizaci práce. Není to totiž jen obyčejný To-Do list.

Obrázky se nestihly načíst.
Prosím opakujte akci zachvilku.
Dashboard aplikace Freelo

Free tarif pro osobní využití

Od chvíle, kdy jsem začal aktivněji psát příspěvky na CharlieBlog, jsem přemýšlel, kde a jak budu evidovat nápady na články. Postupem času k tomu přibyla i nutnost si někde udržovat seznam svých úkolů. Sháněl jsem nějakou aplikaci, která by se dobře používala jak z počítače tak z mobilu. Nápady totiž přicházejí neočekávaně a musím si je poznamenat, jinak na ně zapomenu.

Chvíli jsem se pokoušel využívat několik mobilních aplikací, ale nebylo to ono. Evernote a podobné mi také moc nesedly.

Jedním z míst, kde jsem si evidoval co mám ještě udělat, byla e-mailová schránka. Ale sami jistě dobře víte, že není dobré mít v mailu 20+ nepřečtených e-mailů. Ten pocit když přijdete do práce a teď na tu hromadu uvidíte. Ani tento postup ale nefungoval spolehlivě. Občas se mi podařilo nějaký e-mail přečíst a neoznačit ho opět jako nepřečtený 🙂.

A tak sem sháněl dál.

Na prvním setkání $aa$kařů jsem si poslechl přednášku o Freelo a hned jsem ho vyzkoušel 🙂.

Vytvořil jsem si projekt a několik To-Do listů. Přidal jsem první úkol, druhý a následně třetí. Z mobilu i z počítače. Konečně jsem objevil aplikaci, která mi vyhovuje.

Obrázky se nestihly načíst.
Prosím opakujte akci zachvilku.
Freelo na mobilu

Během příštích pár dní jsem kompletně zlikvidoval všechny papírky s poznámkami. Také všechno, co bylo poznamenáno v jiných aplikacích, jsem roztřídil a přepsal. I e-mailové schránky (a nebyla jen jedna) jsem hezky vyčistil. Poznamenal jsem si i deadlines (termíny), kdy mají být jednotlivé úkoly hotové.

Freelu se tedy konečně podařilo zlikvidovat všechny ostatní zásobníky. Mám teď všechno na jednom místě, dostupné kdykoli a odkudkoli. Teď už zbývá jen čistit Freelo 🙂.

Freelancer

Jak si se zákazníky domlouváte práci?

E-mailem!

To je jasné, ale kde evidujete na čem jste se dohodli a jak práce postupuje? A má zákazník k těmto poznámkám přístup, aby mohl například zkontrolovat, že jste si porozuměli?

I tady může Freelo pomoci. Pro každého zákazníka si vytvořím samostatný projekt a do něho jako To-Do listy zadávám zakázky. Pak ke spolupráci na tomto projektu přizvu zákazníka a hle, i těch e-mailů je najednou polovina 🙂. Přitom je všechno pěkně evidované a zákazník má lepší pocit.

Další věcí, která se mi líbí, je možnost si u úkolů evidovat čas. „Na jedno kliknutí“ pak z hotových úkolů vystavím fakturu ve Fakturoidu nebo iDokladu. Jsem rád, že se tvůrci nesnaží o vlastní fakturaci se vším všudy, ale využívají okolních služeb. Zbývá jim totiž více času na doplňování nových funkcí 🙂.

Týmová spolupráce

I ve větších týmech, může být Freelo nápomocné. Obzvláště v okamžiku, kdy jsou součástí týmu externisté. Jednotlivým uživatelům je možné přiřadit různé role. Každý pak vidí to, co potřebuje vidět.

Také je možné sdílet různé dokumenty. Není tedy nutné s nimi zaplňovat mailové schránky. Přiřadím je k úkolu, kterého se týkají a je to. Krásně přehledné.

API

Vau. Ono má Freelo API? No to koukám. To nebude problém ho napojit na FlexiBee a faktury vytvářet tam. Ale o tom až jindy 🙂.

Závěr

Já jsem s Freelem naprosto spokojen. Všechny mé požadavky splňuje dokonale. Nikde není nic navíc. Nic co by komplikovalo používání. Efektivita především.

Onboarding se podařil! 🙂

Chcete si ho také vyzkoušet? Zajděte na www.freelo.cz!

P.S.: Právě jsem Freelo vyzkoušel v nové roli. Jako nákupní seznam. To řešení úkolů prostým odkliknutím bylo super 😄.

Aplikace

- (13. 6. 2018)

Líbil se vám článek?

Nasdílejte ho svým přátelům na sociálních sítích.

Pinterest

Názory, připomínky a jiné komentáře

Zatím nikdo nic nenapsal. Buďte první :-).

Vložit nový komentář

Jsem programátor, horolezec a tak trochu FlexiBee fanatik :-).
Na CharlieBlogu sepisuji své nápady a poznatky už od roku 2006.

Powered by CharlieBlog Engine v2.3 - Login