Jak chodil mravenec do práce...

Mravenec přicházel každý den časně zrána do zaměstnání a začínal pracovat. Vyráběl a byl spokojený. Jeho šéf Lev se podivil, že mravenec pracuje bez dohledu

Obrázky se nestihly načíst.
Prosím opakujte akci zachvilku.


Mravenec přicházel každý den časně zrána do zaměstnání a začínal pracovat. Vyráběl a byl spokojený. Jeho šéf Lev se podivil, že mravenec pracuje bez dohledu:

„Jestliže pracuje tak dobře bez dohledu, nemohl by pracovat lépe, kdyby na něj někdo dohlížel?"

Lev proto zaměstnal jistého Švába, který měl bohaté zkušenosti v oboru personalistiky. Jeho opatřením bylo zavedení kontroly mravencovy docházky. Záhy Šváb potřeboval sekretářku na papírování. Zaměstnal proto Pavoučici, která se kromě archivů věnovala rovněž kontrole telefonních hovorů. Lev byl okouzlen Švábovými výstupy a požádal ho i o grafickou prezentaci produktivity a hlubší analýzu dlouhodobých tendencí na pracovišti, jejichž průběžné výsledky budou diskutovány na pravidelných schůzkách. Kvůli tomu byl Švábovi zakoupen počítač s laserovou tiskárnou a zaměstnána jedna Moucha, aby vedla oddělení informatiky.

Mravenec, dosud produktivní a veselý, byl zoufalý nad množstvím vyplňovaných formulářů a pracovních schůzek, které mu zabíraly spoustu času! Lev dospěl k závěru, že je třeba vytvořit pracovní místo provozního vedoucího v oddělení, kde mravenec pracuje. Pozici obsadil jistý Cvrček, jehož prvním počinem bylo vybavení kanceláře perským kobercem a ergonomickou židlí. I nový vedoucí brzy potřeboval počítač a sekretářku, aby vypracoval strategický plán optimalizace výroby a kontroloval rozpočet oddělení, kde mravenec pracuje.

Cvrček zároveň přesvědčil Lva o absolutní nezbytnosti průzkumu pracovního prostředí. Poté, co se Lev seznámil s pracovní vytížeností, zjistil, že oddělení, kde Mravenec pracuje, už nevyrábí tolik, co dříve. Najal proto vyhlášeného konzultanta Sýčka, aby provedl audit a navrhl řešení. Sýček strávil tři měsíce v kancelářích a vypracoval několikasvazkovou zprávu, jejíž závěr zněl: "příliš mnoho personálu v podniku".

Hádejte, koho Lev propustil!

Pochopitelně Mravence, kvůli "nedostatku motivace a konfliktnímu chování".


Tohle jsem zahlédl na internetu a hodně mě to pobavilo 🙂.

-

Líbil se vám článek?

Nasdílejte ho svým přátelům na sociálních sítích.

Pinterest

Názory, připomínky a jiné komentáře

Nebyl ten mravenec z Norska? ;)

Vložit nový komentář

Jsem programátor, horolezec a tak trochu FlexiBee fanatik :-).
Na CharlieBlogu sepisuji své nápady a poznatky už od roku 2006.

Powered by CharlieBlog Engine v2.3 - Login