Robo Defense

Hráli jste někdy WraCraft III? Já ano. Na mnoha LanParty jsem si s touhle hrou užil spoustu super chvil. Pro tuto hru existuje několik scénářů typu Tower Defense. Jedná se o celkem jednoduché a přitom velmi návykové mapy. Hráč má určitý počet životů a nepřátelé se mu je snaží vzít. Jedinou hráčovou možností jak se bránit je stavba obranných věží.

A přesně na tomto principu funguje hra Robo Defense. Nepřátelé se snaží přejít z jednoho konce mapy na druhý a hráč jim v tom musí zabránit pomocí strategického rozmisťování obranných věží. Za každou zabitou nepřátelskou jednotku hráč získává body a určitý peněžní obnos. Nashromážděné peníze se používají na stavbu dalších věží.

Normální hra

Ve hře se nacházejí tři typy věží. Kulomety, raketomety a zpomalovače. Bez kulometů si nedokážu start hry představit, ale ke konci hry už slouží jen jako zdi v uličkách. Raketomety jsou na začátek příliš drahé a celkem i pomalé. Ve finále jsou to ovšem raketomety, které udělují tuhým nepřátelům ta největší zranění. A posledním typem věží jsou zpomalovací. Na začátku opět mnoho práce neodvedou. Ale ke konci, kdy jsou nepřátelské jednotky skoro rychlejší než vaše rakety. Budete děkovat autorům, že existuje možnost jak jednotky zpomalit a umožnit tak raketám trefit cíl.

Každý typ věží se nechá různě vylepšovat. Po kliknutí na věž se otevře nabídka, která poskytuje různé druhy upgradů. Z kulometu se nechá udělat plamenomet (zraňuje jen pozemní nepřátele) a nebo protiletadlový kulomet (jen proti letadlům). Mrazící věž může hráč upgradovat na teleportační věž (která nepřátele vrací na start) nebo nášlapnou minu. Raketomet se nechá změnit na protiletadlový raketomet a nebo na Mortar, který způsobuje nepřátelským pěšákům obrovské ztráty.

Upgrade věže

I nepřátelských vojáků je několik typů. Pěší vojáci jsou celkem snadnou obětí pro obranu. Auta jsou velmi rychlá a tak bez zpomalovacích věží s nimi uděláte většinou jen málo. Tanky mají spoustu životů a dobré pancéřování, ale jsou velice pomalé. Nejsilnější, ale také nejpomalejší pozemní jednotkou jsou „Bossové“.

Ve vzduchu mají nepřátelé pomalé, ale ve velkém počtu nebezpečné vrtulníky, rychlé stíhačky a téměř nesmrtelné bombardéry. Výhodou letectva je to, že letí přímo na cíl na rozdíl od pěchoty. V tom se skrývá velké nebezpečí letadel.

Proto doporučuji naplnit přímou cestu od startu k cíli raketomety a mrazícími věžemi. Letadla, která tímto územím poletí, pak budou snadnou kořistí. Dobrou taktikou také je na začátku co nejvíce zpomalit nepřátelskou pěchotu a když jsou letadla zničena, tak pak ji teprve provést kolem raketometů. Pěchotě se také dá cesta různými oklikami prodlužovat a tak s ní většinou problém nebývá. K cíli je pak dobré dávat teleportační věže, které případné uprchlíky vrátí na začátek a tím zajistí jejich smrt.

Ve hře je navíc zakomponován systém ocenění, takže se můžete pokoušet například zničit všechny nepřátele pomocí 12 a méně věží nebo jen kulomety. Při získání nějakého ocenění se otevře několik možností upgradu technologií za nasbírané body.

Robo defense je jedna z nejlepších her pro android. A její free varianta je k sehnání na marketu. Market nám obyčejným uživatelům ale nepovoluje stahování placených aplikací, a tak se k plné verzi u nás jen tak někdo nedostane. Ale i free verze poskytuje mnoho zábavy a je omezena jen počtem kol, map a možnostmi upgradu věží.

Web autora: http://lupislabs.blogspot.com/

Cena: 2,99$ (Free verze zdarma)

Robo Defense, Android, Hra

-

Líbil se vám článek?

Nasdílejte ho svým přátelům na sociálních sítích.

Pinterest

Názory, připomínky a jiné komentáře

Zatím nikdo nic nenapsal. Buďte první :-).

Vložit nový komentář

Jsem programátor, horolezec a tak trochu FlexiBee fanatik :-).
Na CharlieBlogu sepisuji své nápady a poznatky už od roku 2006.

Powered by CharlieBlog Engine v2.3 - Login