Travian online

Chcete se něco dozvědět o hře Travian

Ahoj pařani a ostatní návštěvníci stránek bambus-lanu. V poslední době se odehrálo mnoho zajímavých věcí a spousta z nich stále ještě trvá (moje diplomka). Tím bych se chtěl omluvit za neúčast na lanparty. Také sem objevil velmi zajímavou zábavu. Je to internetová hra, hraná pomocí webového prohlížeče. Jmenuje se Travian a je to výtvor nějakých šílených němců. V mém okolí už pohltila mnoho mých známých a tak bych Vás chtěl s touto pařbou stručně seznámit.

Jedná se o jakýsi pokus o real-time strategii ve stylu settlerů. Zvelebujete své město, trénujete armádu, posíláte armádu do boje a podporujete svou alianci.

Na výběr je ze tří rozdílných národů. Mocní bojovníci germáni, kteří jsou ale opravdu nejsilnější v útoku ale velice slabý v obraně své vesnice. Relativně vyvážení římané, kteří se nestydí ani útočit ani bránit. A nakonec galové, mistři pastí a obraných strategií. Každý si může vybrat podle svého. Ovšem následně se to už samozřejmě nedá změnit.

Po zaregistrování na příslušný server se na obrazovce před Vámi objeví pěkně namalovaná vesnička. Kliknutím na střed se dostanete přímo do vesnice. Zde můžete budovat různé typy budou a dále je vylepšovat. V okolí vesnice se pak nacházejí zdroje surovin, které jak už tomu tak ve většině strategií jsou rozhodující při rozkvětu vesnice. Surovin jsou 4 druhy. Dřevo, hlína, železo a obilí.

Další nedílnou součástí hry jsou aliance. Postavením budovy ambasáda se můžete do některé připojit. V některých aliancích funguje surovinová podpora pro začínající hráče ale většinou to má za následek placení daní v okamžiku kdy se Vám již hra začne rozjíždět. Většina aliancí pak také funguje tak, že útok na jednoho jejich člena je opětován protiútokem celého aliančního vojska. Proto je velmi dobré stát se součástí některé z nich.

Mohlo by se zdát, že hra vyžaduje dlouhé hodiny strávené u počítače ale sami zjistíte, že to tak není. Stačí se klidně jednou za den připojit odklikat si potřebné stavby a jiné záležitosti a zase se můžete klidně věnovat jiné činnosti.
Tak doufám, že jsem ve stručnosti popsal celou hru. Pokud byste se někdo chtěli připojit k paření této hry tak mě najdete na Serveru 2 na www.travian.cz.

INFO
nick: charlieb
aliance: PoWeR 9
lokace: -120|31 (severozápad při registraci)
url: http://www.travian.cz

Travian

- (13. 1. 2018)

Jsem programátor, horolezec a tak trochu FlexiBee fanatik :-).
Na CharlieBlogu sepisuji své nápady a poznatky už od roku 2006.

Powered by CharlieBlog Engine v2.3 - Login