DotA Allstars

DotA Allstars je jednou z mnoha map vytvořených pro hru Warcraft 3. Tato mapa je určena k multiplayeru i když je již několik verzí s lepší či horší umělou inteligencí.

Název DotA je zkratkou anglického Defense of the Ancients což vpřekladu znamená něco jako obrana prastarých. Tento název podle mého soudu celkem dobře vystihuje celou podstatu hry. Hráči se rozdělí na dva týmy (sentinel a scourge). Každý tým má svůj prastarý objekt, který musí bránit proti nepřátelům. U týmu Sentinel (startují z levého dolního rohu) je to World Tree a u týmu Scourge (pravý horní roh mapy) pak Frozen Throne. Hra končí v okamžiku kdy se jednomu z týmů povedlo zničit tento objekt v základně toho druhého.

Hrdinové
Aby se mohl hráč zapojit do hry musí si po nastartování hry zvolit jednoho z mnoha (v současné době 79 - 39 Sentinel a 40 Scourge) hrdinů. Každý hrdina je něčím unikátní a v celém tomto obrovském spektru není vyloženě slabý hrdina. Každý hráč také dostává do začátku hry určité finance, závislé na počtu hráčů v týmu. Platí jednoduché pravidlo, čím víc je v týmu hráčů tím menší jsou startovní finance. Pokud chcete více informací o standartních hrdinech tak si neváhejte přečíst Heroes list.

Předměty
Každý z hráčů si může za své peníze také vylepšovat svého hrdinu pomocí nákupů různých předmětů. Kolem místa, kde se všichni hráči rodí je takových obchodníků hned několik. Další dva se pak nacházejí v lesích. Předměty se v Dotě dělí na dva druhy. První druh jsou basic itemy a začínají fungovat v okamžiku, kdy si je hráč koupí. Druhým druhem jsou skládané předměty, které jsou mnohem silnější, ale ve výsledku také mnohem dražší. K tomu aby začaly fungovat se musí předmět složit. U některých obchodníků se dá na takové předměty koupit návod, který je mnohdy nepostradatelný pro finální složení předmětu. Na konci návodu jsou napsány jména předmětů, které jsou ke kompletaci potřebné ještě koupit. V okamžiku kdy pak má hráč veškeré potřebné součásti i návod (jen ty předměty u nichž se dá návod koupit, ne ty, u kterých návod stojí dřevo. Ty se koupit nedají ale ani nejsou ke kompletaci předmětu potřeba) předmět se sám složí. Některé z těchto předmětů jsou opravdvu ultimátní. Např. Butterfly, Satanic, Divine Rapier... :)

Cesty k vítězství
Poté co si hráč vybral hrdinu a patřičně ho vybavil tak se může vydat dobývat nepřátelské pozice. Na mapě existují tři cesty, po kterých chodí creepy, které se automaticky v určených časových intervalech ggenerují na každém konci. Na každé cestě jsou pak ještě dvě věže, které se musí před dobytím města zlikvidovat. Hrdinové získávají zkušenosti a paníze tím, že creepy a tyto oběkty ničí. Na konci každé cesty pak stojí ještě třetí věž a za ní ukrytá kasárna. Pokud se je podaří zničit zaslábnou creepy, které se v těchto kasárnách rodily. A pak už stačí jen zničit buď strom a nebo trůn a je vyhráno.
Po celé mapě je také rozeseto několik táborů creepů, kteří útočí na každého. Na nich se v případě nouze nechá vydělat občas nějaký peníz, nebo několik zkušeností.

Smrt hrdiny
Pokud hrdina během hry zemře narodí se po určité době úměrné počtu zkušeností ve své základně. Mrtví hráči se také ale můžou za určitý finanční obnos oživit i dříve než uplyne tato doba. Ale to je většinou příliš drahé. V základně je pak fontána, která umí léčit zranění, dobýjet vypotřebovanou manu a zabíjet nepřátele, ketří se k ní příliš přiblíží.

Závěr
Myslím si že se jedná o velmi propracovanou hru s mnoha možnostmi, jak porazit soupeře.

DotA AllStars

- (18. 6. 2018)

Líbil se vám článek?

Nasdílejte ho svým přátelům na sociálních sítích.

Pinterest

Názory, připomínky a jiné komentáře

proc mi nejede dota AI ??

Vložit nový komentář

Jsem programátor, horolezec a tak trochu FlexiBee fanatik :-).
Na CharlieBlogu sepisuji své nápady a poznatky už od roku 2006.

Powered by CharlieBlog Engine v2.3 - Login