Hromadné mazání ve FlexiBee

Všimli jste si, že pokud ve FlexiBee zaškrtáte více záznamů v evidenci, tak se smažou všechny? :-) Tedy... dojde k pokusu smazat je všechny. Většinou ale smazání neprojde, kvůli nějaké vazbě na některém ze záznamů. Proč se ale nesmažou ostatní?

Jak jsem mazal a nesmazal

To jsem tuhle večer seděl u FlexiBee a importoval obrovský ceník (3 000+ produktů). Samozřejmě jsem to pokazil 😞. Jediná možnost byla nové záznamy smazat a zkusit to znovu.

No jo. Ale jak na to? Označil jsem nové záznamy (podle Poslední změny) a kliknul na tlačítko Smazat. FlexiBee začalo usilovně pracovat a půl hodiny jsem o něm nevěděl. Pak se probralo a zahlásilo, že se mazání nepodařilo. Hmmm, přece nebudu mazat záznamy jeden po druhém.

Ještě že má FlexiBee API. Naprogramoval jsem si uživatelské tlačítko, které smaže všechny zaškrtané záznamy a ty, které nepůjdou, přeskočí.

A tady ho máte 🙂


Instalace tlačítka

Tlačítko si stáhněte ve formátu XML a naimportujte ho do FlexiBee. Import provádějte pomocí menu Nástroje → Import → Import z XML. Po úspěšném importu je potřebné se odhlásit od firmy a znovu se přihlásit (tlačítka se načítají při přihlášení).

Instalace Tweak Toolem

Instalace je možná také pomocí nástroje ABRA FlexiBee Tweak Tool, který vám umožní nahrát potřebná tlačítka do více firem najednou.

Závěr

Aktuálně jsou dostupná tlačítka pro mazání v evidenci adresář a ceník. Ještě mě napadají dokladové evidence, ale zatím jsem je nepotřeboval.

Pokud budete mít zájem stejným způsobem mazat i v jiných evidencích tak mi dejte vědět (třeba v komentářích). Doplním je 🙂.

REST API, Hromadné operace

- (17. 1. 2020)

Jsem programátor, horolezec a tak trochu FlexiBee fanatik :-).
Na CharlieBlogu sepisuji své nápady a poznatky už od roku 2006.

Powered by CharlieBlog Engine v2.3 - Login