Hromadný odpárovávač pro FlexiBee

Script, který po spuštění provede odpárování vybraných bankovních dokladů ve FlexiBee.


Instalace a použití

Do FlexiBee naimportujte uživatelské tlačítko. Import provedete pomocí horního menu Nástroje - Import - Import z XML. Po úspěšném importu bude v evidenci Banka (horní menu Peníze - Banka) dostupné nové tlačítko Odpárovat.

Zaškrtejte doklady, které chcete odpárovat a klikněte na tlačítko Odpárovat.

Spustí se script, který po svém úspěšném dokončení vypíše kolik bylo odpárováno dokladů. Pokud dojde k chybě, bude vypsáno chybové hlášení a žádný doklad nebude odpárován. Opravte chybu a spusťte odpárování znovu.

Systémové a licenční požadavky

REST-API pro zápis. Pro správnou funkčnost uživatelského tlačítka je nutné mít některou z placených licencí FlexiBee. Tyto licence totiž obsahují REST-API s možností zápisu.

Parametry volání scriptu

  • url - url encodovaná adresa flexibee serveru s idenitifkátorem firmy a evidencí (např. https://demo.flexibee.eu/c/demo/banka ).
  • authSessionId - authSessionId právě přihlášeného uživatele z FlexiBee. Odlášením uživatele z aplikace se zneplatní.
  • ids - seznam identifikátorů bankovních pohybů, které se mají odpárovat. Oddělené čárkou (např. 1,2,3). Povoleny jsou pouze interní identifikátory FlexiBee.

Instalace na vlastní server/hosting

GitLab repozitář

Zdroje

https://charlieblog.eu/clanek-flexibee-uzivatelska-tlacitka
https://www.flexibee.eu/api/dokumentace/ref/uzivatelske-tlacitko/
https://www.flexibee.eu/api/dokumentace/ref/parovani-plateb/
https://www.flexibee.eu/api/dokumentace/ref/login/

REST API, Hromadné operace

- (12. 3. 2021)

Líbil se vám článek?

Nasdílejte ho svým přátelům na sociálních sítích.

Pinterest

Názory, připomínky a jiné komentáře

Dobrý den,
prosím o prozkoumání uvedené chyby. Odpárování nefunguje. V bance není vyplněn datum zdan. plnění. Při nahrávání výpisů došlo k změně k plátcovství DPH, proto datum není pravděpodobně vyplněný. Děkuji předem za odpověď, pane Karle z Norska ;-)
object(SimpleXMLElement)#1 (4) { ["@attributes"]=> array(1) { ["version"]=> string(3) "1.0" } ["success"]=> string(5) "false" ["stats"]=> object(SimpleXMLElement)#2 (5) { ["created"]=> string(1) "0" ["updated"]=> string(1) "0" ["deleted"]=> string(1) "0" ["skipped"]=> string(1) "0" ["failed"]=> string(1) "3" } ["results"]=> object(SimpleXMLElement)#3 (1) { ["result"]=> array(3) { [0]=> object(SimpleXMLElement)#4 (2) { ["request-id"]=> string(5) "11097" ["errors"]=> object(SimpleXMLElement)#7 (1) { ["error"]=> string(55) "U plátce DPH musí být DUZP vyplněno. [B+10269/2018]" } } [1]=> object(SimpleXMLElement)#5 (2) { ["request-id"]=> string(5) "11098" ["errors"]=> object(SimpleXMLElement)#7 (1) { ["error"]=> string(55) "U plátce DPH musí být DUZP vyplněno. [B+10270/2018]" } } [2]=> object(SimpleXMLElement)#6 (2) { ["request-id"]=> string(5) "11099" ["errors"]=> object(SimpleXMLElement)#7 (1) { ["error"]=> string(55) "U plátce DPH musí být DUZP vyplněno. [B+10271/2018]" } } } } }

Dobrý den,

bohužel toto je problém ve FlexiBee. S největší pravděpodobností se jedná o plátce dph, který ale dříve používal FlexiBee jako neplátce. Při změně z neplátce na plátce s největší pravděpodobností nebylo vytvořeno nové nastavení firmy, ale změněno původní.
Což ale při jakékoliv změně na dotčených dokladech produkuje tuto chybu.

Prověřte prosím, zda se jedná o tento případ.

Pokud ano tak by mělo postačit vytvořit nastavení platné od data kdy se firma stala plátci DPH a do původního nastavit, že plátci nebyli.

Pokud ne tak by stálo za to se zeptat zákaznické podpory ABRA FlexiBee. Mohu Nástroj upravit tak, aby vypsal XML, které zapisuje do FlexiBee. Zákaznická podpora pak bude moci problém zanalizovat.

Hezký den,

Kája

Hezký večer, velmi se mi líbí hromadný odpárovávač na vydaných fakturách - je to velká pomoc! Právě jsem to sdělovala kolegyni a ta by měla hroznou radost, kdyby to šlo i na přijatých fakturách - přímo v modulu faktur zaškrtat konkrétní faktury a pak hromadně odpárovat. Bylo by to možné doplnit? Přejeme hezký večer a děkujeme za Vaše úžasné vychytávky!!! Iva

Iva: Doplnil jsem i tlačítko na odpárování ze strany přijatých faktur ;-)

Dobrý den, bylo by možné funkci hromadného odpárování integrovat i na vzájemné zápočty?

Kamil: v tweak toolu jsou ;-) https://charlieblog.eu/clanek-flexibee-tweak-tool

Vložit nový komentář

Jsem programátor, horolezec a tak trochu FlexiBee fanatik :-).
Na CharlieBlogu sepisuji své nápady a poznatky už od roku 2006.

Powered by CharlieBlog Engine v2.3 - Login