Přebarvení modrých tiskopisů pro ABRA FlexiBee

Každá firma má své firemní barvy a v nich modrá být nemusí. Co kdyby se tedy daly „modré“ tiskopisy přebarvit na libovolnou barvu? To by bylo hezké. Jak tedy tiskopis přebarvit?

Firemní barvy jsou různé. Každá firma má své. FlexiBee, když se ještě jmenovalo WinStrom, mělo zelenou, která se vyskytovala všude. Pak přišlo přejmenování na FlexiBee, nové logo s „plástvemi“ a samozřejmě i nová barva. Na této barvě se nic nezměnilo ani s další změnou názvu na ABRA FlexiBee.
Jak je vidět z příkladu FlexiBee, firemní barvy se mohou dost často měnit. Takže pokud by mělo FlexiBee používat tyto „modré“ tiskopisy, tak by musely být nejdříve zelené a pak zlaté. Navíc každá takováto změna by znamenala, že si k tiskopisům musí sednout programátor a v iReportu pozměňovat barvy.
Obarvování tedy musí být jednodušší. A to tak jednoduché, jak jen je to možné. Aby tuto změnu zvládl každý uživatel.

Ideální by bylo, kdyby se dala barva (barvy) definovat v Nastavení firmy. Dokázal bych si představit mnoho využití této informace. Například by aplikace napojená na FlexiBee přes API byla rovnou také obarvena do těchto barev. Kvůli „modrým“ tiskopisům ale řešit evidování barev v nastavení firmy není možné. Musel jsem si tedy poradit s prostředky, které FlexiBee aktuálně poskytuje. Rozhodl jsem se opět jako u souboru cfg.txt pro přílohy.

Jak tedy změnit barvu?

V „modrých“ tiskopisech se vyskytují dvě barvy. Modrá a šedá. Obě dvě je možné nahradit za libovolnou jinou.

Obrázky se nestihly načíst.
Prosím opakujte akci zachvilku.


V tomto obrázku jsou znázorněny části, které je možné obarvovat. Také je v něm naznačen způsob, jak tyto části obarvit. Je potřeba, jako přílohu k reportu, nahrát správně pojmenovaný obrázek.
Pokud budete chtít na tiskopisu změnit modrou barvu, například na tmavě červenou, vytvoříte si obrázek vyplněný tmavě červenou barvou a uložíte ho jako color.png.

Obrázky se nestihly načíst.
Prosím opakujte akci zachvilku.


Takto připravený soubor nahrajete jako přílohu k reportu a je přebarveno. Modrá faktura je červená.
Můžete zkusit výsledek.

Obrázky se nestihly načíst.
Prosím opakujte akci zachvilku.


Stejný postup je možné použít i na šedé bloky. Jen soubor, nahrávaný jako příloha, se musí jmenovat color-grey.png.

Při přebarvování jen dejte pozor na to, že barva textů se nemění. Obrázek color.png by tedy měl být co nejtmavší, aby na něm bílé texty vynikly. Naopak obrázek color-grey.png by měl být co nejsvětlejší, protože texty jsou černé.

Další ukázky barevného pojetí faktury

Obrázky se nestihly načíst.
Prosím opakujte akci zachvilku.

Obrázky se nestihly načíst.
Prosím opakujte akci zachvilku.


Soubory ke stažení


Ostatní „modré“ tiskopisy ze série

Co bude dál?

No nejspíš si ještě chvíli budu hrát s fakturou, abych ji dovedl k dokonalosti a pak přijdou na řadu zbylé tiskopisy ze série. Do všech je potřeba promítnout změny provedené na faktuře (přidávání polí, obarvování).
Také přemýšlím o tom, jestli nedoplním překlady do dalších jazyků. V současnosti tiskopisy podporují češtinu a angličtinu. Možná by se hodila i němčina, slovenština a polština s ruštinou. Pro doplnění podpory těchto jazyků ale budu potřebovat pomoct s překladem. Najde se někdo?

Modré tiskopisy

- (17. 6. 2018)

Jsem programátor, horolezec a tak trochu FlexiBee fanatik :-).
Na CharlieBlogu sepisuji své nápady a poznatky už od roku 2006.

Powered by CharlieBlog Engine v2.3 - Login