Přihlášení a odhlášení zákazníka z MailChimpu

Řešili jste někdy, jak můžete vy nebo váš zaměstnanec přihlásit nebo odhlásit zákazníka z MailChimpu? Kolik úkonů jste kvůli tomu museli udělat? A jak jste vlastně získali souhlas?

Krátký příběh o efektivitě práce

Jednoho dne jsme ve firmě odeslali newsletter. Vzápětí na hot-line volal rozzuřený zákazník, proč mu to posíláme, že od nás nic dostávat nechce a máme ho okamžitě vymazat! Možnost odhlásit je sice v každém e-mailu, ale pán si chtěl asi hlavně zanadávat.

Chtěl jsem splnit jeho přání, protože hádat se s ním, zda máme jeho souhlas, nepřicházelo v úvahu. Začal jsem tedy zjišťovat, jak na to. Nejdřív jsem musel sehnat někoho, kdo má přihlašovací údaje. Když se mi konečně podařilo najít toho správného kolegu (během toho jsem vyrušil několik jiných), začali jsme pána v seznamech hledat. Po chvíli jsme e-mailovou adresu našli a smazali.

Jednoduchý úkon (odhlášení jedné mailové adresy z newsletteru) tak zaměstnal dva lidi a vyrušil od práce několik dalších. A to prostě efektivní není 🙂.

Řešení?

Jednou možností je mít přihlašovací údaje, které zná téměř každý zaměstnanec ve firmě. To ale není dobré z hlediska bezpečnosti a blížícího se GDPR. Musíme totiž vědět, kdo má k údajům zákazníků přístup. A pokud budeme mít jeden univerzální login a heslo, tak přístup mají všichni.

Nebo je možné smířit se s touto „neefektivitou“. Vždyť ono se to tak často nestává. Ale Paolo Coelho říká: „Všechno, co se stane jednou, už se stát nikdy nemusí. Ale všechno, co se stane dvakrát, stane se určitě i potřetí.“

Další možností je využít Dativery.

MailChimp v Dativery

MailChimp je jednou z aplikací, které Dativery podporuje. Scénáře zjednodušují přihlašování a odhlašování konkrétních zákazníků a správu jednotlivých seznamů. Ve svém „oblíbeném“ softwaru pak uvidíte, v jakém seznamu je zákazník přihlášen a budete ho moci buď přihlásit nebo odhlásit.

Dativery má aktuálně MailChimpové scénáře pro helpdeskové softwary Zendesk a Freshdesk, pro fakturační systémy iDoklad, Fakturoid, ABRA FlexiBee, FAPI a CRM systémy Raynet CRM, Capsule CRM, Tactile CRM a Insightly.

Přihlašovací údaje jsou uloženy v Dativery a žádný z vašich zaměstnanců je nezná.

Jak na to?

  1. Zaregistrujte se na stránce dativery.com.
  2. Ve svém profilu si stáhněte a nainstalujte doplněk pro prohlížeč (podporován Chrome a Firefox).
  3. Aplikujte scénář pro aplikaci, ve které chcete mít data z MailChimpu dostupná.
  4. Pak už se jen přihlásíte do vybrané aplikace a na Dativery panelu uvidíte vše, co potřebujete.


Seznam podporovaných aplikací

CRM

Helpdesk

Fakturace a účetnictví


Ukázky v jednotlivých aplikacích

Obrázky se nestihly načíst.
Prosím opakujte akci zachvilku.
MailChimp panel v iDokladu


Obrázky se nestihly načíst.
Prosím opakujte akci zachvilku.
MailChimp panel ve webovém rozhraní ABRA FlexiBee


Obrázky se nestihly načíst.
Prosím opakujte akci zachvilku.
Také Fakturoid umí panel zobrazit



Závěr

Databáze zákazníků v MailChimpu není a nikdy nebude výchozí databází, ve které údaje shromažďujete. Není tedy důvod cokoliv řešit přímo v ní a už vůbec ne, aby do ní měl přístup kde kdo ve firmě.

Pokud chcete splňovat všechny požadavky, které na vás klade GDPR, budete potřebovat ošetřit přístup svých zaměstnanců právě do MailChimpu a podobných marketingových nástrojů. Také data, která v nich uchováte, musí být opodstatněná a podložená souhlasem.

Vyzkoušejte Dativery a zjednodušte si práci.

Dativery, Vylepšení

- (14. 6. 2018)

Jsem programátor, horolezec a tak trochu FlexiBee fanatik :-).
Na CharlieBlogu sepisuji své nápady a poznatky už od roku 2006.

Powered by CharlieBlog Engine v2.3 - Login