Zelená pošta v on-line účetnictvích

Pokud zákazníkům stále odesíláte faktury v papírové formě a chcete si ušetřit práci a náklady na poštovné, tak dávejte pozor. Zelená pošta je levnější než Česká pošta a je ji možné napojit přímo na účetnictví, ve kterém doklady vystavujete.

Co je to Zelená pošta?

Zelená pošta je služba, která za vás vyřeší vytištění, vložení do obálek a odeslání faktur vašim zákazníkům. Navíc za každý dopis zaplatíte méně než přímo u České pošty. A obálku a tisk máte navíc v ceně. To za vás pošta neudělá.

Pokud tedy chcete ušetřit náklady na poštovné a drahocenný čas svých zaměstnanců, jistě se na ni podívejte. Platí se za každý odeslaný dopis.

Napojení na vaše účetnictví

Už jen nahrávání přes web práci velmi zjednoduší. Ale jak to udělat, aby bylo odeslání „na kliknutí“?

Jednoduše. Pomůže aplikace Dativery, která umožňuje integrace v uživatelském rozhraní. Do vašeho účetnictví umí doplnit panel s tlačítkem pro odeslání faktury.

V současné době je možné použít propojení Zelené pošty s účetnictvími iDoklad, Fakturoid, miniFAKTURA, ABRA FlexiBee (pouze webové rozhraní), Invoice Ninja a také na CRM Raynet.

Jak na to?

Nejdříve je potřeba zaregistrovat se na webu dativery.com. Po úspěšné registraci budete přesměrováni na váš profil, ve kterém si budete moci stáhnout a nainstalovat doplněk pro váš oblíbený prohlížeč (Chrome nebo Firefox, v pravém horním rohu naleznete tlačítko pro instalaci doplňku).

Aktivace scénáře

Dále aktivujte aplikaci Zelená pošta. V menu Scénáře integrace pak zvolíte jeden z připravených scénářů.

Obrázky se nestihly načíst.
Prosím opakujte akci zachvilku.
Seznam scénářů pro Zelenou poštu

Kájovo tip
Uživatelé FlexiBee si mohou do aplikace doplnit uživatelské tlačítko.


Jakmile bude scénář aktivní, můžete zkusit najít fakturu, kterou chcete odeslat. Doplněk v prohlížeči vám doplní panel s tlačítkem. Stačí jen kliknout ☺.

Ukázky z jednotlivých aplikací

Obrázky se nestihly načíst.
Prosím opakujte akci zachvilku.
Integrace v iDokladu

Obrázky se nestihly načíst.
Prosím opakujte akci zachvilku.
Integrace ve webovém rozhraní FlexiBee

Obrázky se nestihly načíst.
Prosím opakujte akci zachvilku.
Faktura nahraná do Zelené pošty


Závěr

Ať už Zelenou poštu již používáte nebo ještě stále chodíte s dopisy na poštu, Dativery vám usnadní práci! Kromě úspory času jistě ušetříte i peníze za obálky a poštovné ☺.

Zelená pošta v účetnictví je jednou z prvních ochutnávek toho, co Dativery umí a v budoucnu může a bude umět. V této chvíli pro vás máme připraveno 50 aplikací, které spolu můžete vzájemně propojovat pomocí připravených scénářů.

Dativery, Vylepšení

- (13. 6. 2018)

Jsem programátor, horolezec a tak trochu FlexiBee fanatik :-).
Na CharlieBlogu sepisuji své nápady a poznatky už od roku 2006.

Powered by CharlieBlog Engine v2.3 - Login