Potřebuji odsouhlasit používání cookies. Když tyto stránky používáte, vyjadřujete souhlas.

Pay By Square na Modré faktuře

Chtěli byste svým zákazníkům ze Slovenska umožnit jednoduše zaplatit vaši fakturu pomocí QR kódu? Tak už je to možné. Stačí začít používat Modrou fakturu pro ABRA Flexi.


  Načítím reklamu ...

Co je to Pay By Square?

Pay By Square je slovenská obdoba české QR platby. Jedná se o QR kód, který přidáte na fakturu a váš zákazník ho načte mobilním telefonem. V mobilním bankovnictví se mu podle informací, které jsou v kódu uloženy, připraví příkaz k úhradě. On pak jen klikne na tlačítko zaplatit a peníze jsou na cestě.

Ukázka Pay By Square QR kódu


Donedávna to byl uzavřený formát a nebylo možné ho do FlexiBee doplnit. Nyní je ale všechno jinak a na stránkách SBA je zveřejněna dokumentace, jak tyto kódy vytvářet.

Plugin pro Pay By Square

Podpora pro QR kódy není v tiskopisu doplněna rovnou, ale je řešena formou pluginu. To vám dává možnost výběru, kde se na faktuře bude QR kód zobrazovat.

Buď se může zobrazovat pod rekapitulací DPH nebo v pravém dolním rohu tiskopisu.

Instalace pluginu

Vyberte si, kde se má QR kód zobrazit

Vyberte si umístění, které vám více vyhovuje a podle toho si stáhněte potřebný XML soubor. Tento soubor nahrajte do ABRA Flexi pomocí menu Nástroje – Import – Import z XML. Po úspěšném importu můžete vytisknout Modrou fakturu a na zvoleném místě se bude zobrazovat Pay By Square QR kód.


Jak pluginy aktualizovat

Pro aktualizaci na novou verzi si stáhněte aktuální verzi pluginu. Pomocí menu Nástroje – Import – Import z XML proveďte aktualizaci.

Závěr

Pay By Square je jednoduchou a velmi používanou cestou, jak vám vaši zákazníci mohou platit faktury. Proč toho tedy nevyužít? Vaši zákazníci ze Slovenska to zcela jistě ocení 😉.

Modré tiskopisy

-

Jsem programátor, horolezec a tak trochu FlexiBee fanatik :-).
Na CharlieBlogu sepisuji své nápady a poznatky už od roku 2006.

Powered by CharlieBlog Engine v2.3 - Login