QR Platba na Modré faktuře

QR Platba je jednoduchý způsob, kterým můžeme zákazníkovi usnadnit zaplacení faktury. Díky ní se také minimalizují chyby při přepisování údajů do platebního příkazu. Jak tedy tuto funkci doplnit do tiskopisu Modré faktury pro FlexiBee?

Pluginy pro Modrou fakturu

Kvůli možnosti doplnění QR Platby jsem do tiskopisu doplnil podporu „pluginů“. Jsou to jednoduché reportíky, které je možné přikládat k výchozímu tiskopisu a doplňovat tak novou funkčnost.

Na tiskopisu jsou dvě pole pro vložení pluginu. První místo se nachází pod rekapitulací DPH. Při vložení do tohoto místa bude docházet k minimálnímu prodloužení a případnému odstránkování faktury.

Druhé místo se nachází v patičce tiskopisu u pravého okraje. Toto místo, podle mého názoru, nenarušuje vzhled faktury, ale může kvůli němu docházet k odstránkování.

QR Platba

Prvním pluginem, který jsem pro Modrou fakturu vytvořil, je QR platba.

Obrázky se nestihly načíst.
Prosím opakujte akci zachvilku.
Ukázka QR platby


Pro variantu pluginu jsem se rozhodl kvůli tomu, že stále ještě někteří uživatelé tuto „novinku“ nechtějí. Proto si může každý svobodně zvolit, zda ji na faktuře mít bude nebo ne.

Druhým důvodem je právě umístění. Nebyl jsem se schopen rozhodnout, která z variant je lepší, a tak jsem implementoval obě.


Instalace zvoleného pluginu

Obrázky se nestihly načíst.
Prosím opakujte akci zachvilku.
Možnosti umístění pluginu QR Platby

Pluginy jsou malé samostatné XML soubory. Do FlexiBee se nahrávají stejně jako jakékoliv jiné XML. V horním menu Nástroje → Import → Import z XML. Najděte potřebný soubor s pluginem a naimportujte ho.

Hotovo. Nyní můžeme tisk vyzkoušet. 🙂

Závěr

Pokud chcete minimalizovat chybovost svých zákazníků při zadávání příkazů k úhradě, doporučuji QR platbu používat. Zákazníci vám zcela jistě budou faktury platit spolehlivěji.

Kolikrát jsem již zažil, že se někdo spletl při zadávání variabilního symbolu nebo čísla účtu. Platba se pak nepodařila nebo v horším případě dorazila úplně někam jinam.

Nezapomeňte si stáhnout aktuální verzi tiskové sestavy Modré faktury. Ve starších verzích pluginy nefungují!

Modré tiskopisy

- (13. 6. 2018)

Jsem programátor, horolezec a tak trochu FlexiBee fanatik :-).
Na CharlieBlogu sepisuji své nápady a poznatky už od roku 2006.

Powered by CharlieBlog Engine v2.3 - Login